donderdag, november 30, 2023
Home Hi-Fi Nog niet eerder uitgebrachte tracks van George Harrison bij Linn Records

Nog niet eerder uitgebrachte tracks van George Harrison bij Linn Records

0
Nog niet eerder uitgebrachte tracks van George Harrison bij Linn Records
George Harrison - Early Takes Volume 1

NIEUWS – Vandaag bereikte ons het bericht dat UMG (Universal Music Group) een exclusief Studio Master album van George Harrison, met daarop een aantal nog niet eerder uitgebrachte tracks, ter online distributie heeft overgedragen aan Linn Records. Volgens ons het bewijs dat ‘streamende muziekliefhebbers’ een mooie tijd tegemoet gaan, wanneer deze trend zich onder de grote muzieklabels voortzet.

George Harrison - Early Takes Volume 1
George Harrison - Early Takes Volume 1

Studio Master kwaliteit
Want nu kunnen we ook dit album ervaren zoals het in de studio ooit allemaal is vastgelegd. Weg met de extra stappen in het proces van muziekreproductie, die veelal leiden tot een terugval in beleving, waarbij we het fenomeen vinyl even buiten beschouwing laten.

Theoretisch zouden de verschillen tussen CD en Studio Master onhoorbaar of slechts verwaarloosbaar moeten zijn. En die vlieger gaat ook heel lang op. Veelal totdat je met de juiste apparatuur daadwerkelijk een CD-versie met de Studio Master-versie mag vergelijken. Want dan ervaar je wel degelijk meer detail, meer transparantie en dus meer muziek.

Meer formaten of minder bits
Het album George Harrison – Early Takes Volume 1 is verkrijgbaar in de volgende afspeelformaten en prijsvarianten:

  • Studio Master – FLAC 24bit 96kHz – 21,00 euro
  • Studio Master – WMA 24bit 96kHz – 21,00 euro
  • CD Quality – FLAC 16bit 44.1kHz – 11,00 euro
  • CD Quality – WMA 16bit 44.1kHz – 11,00 euro
  • MP3 – MP3 320k 44.1kHz – 9,00 euro

Zelf gaan we zonder twijfel voor de versie Studio Master FLAC 24bit 96kHz. Maar wie met minder genoegen neemt of behoefte heeft aan een ander afspeelformaat kan dus ook goed terecht.

Meer muzikanten en andere muzieklabels
Maar in de online store van Linn Records is veel meer te beleven. Zo verschenen eerder onder de vlag van UMG al Diana Krall, Steely Dan, en Tom Petty met een online album. En naast UMG en Linn Records zelf, zijn er nog zeker 25 minder bekende labels, maar wel met de nodigde juweeltjes die absoluut het (voor)luisteren waard zijn.