vrijdag, december 1, 2023
Home Hi-Fi Conrad-Johnson ART Phono phono-voorversterker

Conrad-Johnson ART Phono phono-voorversterker

0
Conrad-Johnson ART Phono phono-voorversterker

Goed, het is wel een apparaat voor connaisseurs, ook gezien de prijs. Maar de Conrad-Johnson ART Phono bedient ongetwijfeld een doelgroep.

Voor een ieder die gek is op vinyl, is een goede phono-voorversterker onontbeerlijk. Wilt u heel ver gaan wat dat onderdeel betreft, dan is er de nieuwe Conrad-Johnson ART Phono. Het is een reference-phono voorversterker gemaakt om naadloos aan te sluiten bij de ART88 voorversterkers. Om teleurstellingen alvast te voorkomen: de ART Phono is in een zeer gelimiteerde oplage gemaakt van slechts 250 exemplaren. Intern worden buizen gebruikt voor de versterker; ieder kanaal bevat twee triode-trappen. Via een buffertrap wederom voorzien van buizen wordt het versterkte signaal naar de buitenwereld gevoerd.

Optionele step-up trafo

De Conrad-Johnson ART Phono beschikt over twee phono-ingangen, eentje met een vaste versterkingsfactor van 53 dB en de andere met een 47,5 kOhm vaste belasting en eveneens 53 dB versterking. Laatstgenoemde ingang is ook leverbaar met een optionele step-up trafo die voor 63 dB versterking en een 46 Ohm belasting zorgt. In de schakeling zijn huiseigen CJD teflon-condensatoren gebruikt, alsmede metaalfilmweerstanden van Vishay.

Blijft over de prijs. Die is zoals beloofd wat pittig: $28.000 in de basisuitvoering en $30.000 met de genoemde optionele step-up trafo.