donderdag, november 30, 2023
Home Streaming Audio Streaming ‘Spotify goudmijn voor Zweedse criminelen’

‘Spotify goudmijn voor Zweedse criminelen’

0
‘Spotify goudmijn voor Zweedse criminelen’

Spotify wordt door Zweedse criminele bendes om geld te witwassen, zo meldt nu.nl die het nieuws weer haalde bij het Svenska Dagbladet.

Een opvallend bericht op nu.nl, waarin gemeld wordt dat Zweedse criminele bendes Spotify misbruiken voor het witwassen van geld. De truc bestaat uit misleiding, waarbij onbekende Zweedse rappers grote successen lijken te boeken. Met de nadruk op lijken, want het is allemaal nep. Er worden Telegram-bots ingezet om tracks van bepaalde rappers veelbeluisterd te laten ogen. Is dat eenmaal gelukt, dan verschijnt zo’n nummer op de toplijst van Spotify. En vanaf dat moment wordt het nummer – hoe slecht ook – opgepikt door luisteraars van vlees en bloed. Onder de streep wordt dan geld gegenereerd, dat direct naar criminelen vloeit. Hoewel het om minder dan een procent van alle streams gaat, zegt Spotify hard te werken aan een oplossing.